sunnuntai 10. elokuuta 2014

PARASTA KESÄRUOKAA

 



Otsikko sen kertoo. Parasta kesäruokaa! Ei mikään voi voittaa voissa paistettuja tuoreita kantarelleja ja uusia perunoita. Niiden kanssa tehtiin nyt myös kananmunakastiketta ja sehän sopi loistavasti settiin.

Kananmunakastike

25 g voita
 2 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
ripaus suolaa
4 keitettyä kananmunaa
Kesäsipulin varsia silputtuna
 Keitä kananmunat ja laita ne jäähtymään kylmään veteen.
Sulata kattilassa voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita jauhot joukkoon, älä ruskista.
Kaada maito joukkoon jatkuvasti vispaten. Keitä varovasti muutaman kuplahduksen ajan.
Sekoita joukkoon pieneksi pilkotut kananmunat sekä sipulin varret.
Mausta suolalla .
Nauti heti.

 Jälkkäriksi vaikka nuotiossa paahdettuja vaahtokarkkeja tai grillattuja suklaabanaaneja. Hyvä korvike keitetyille uusille perunoille, on myös kunnolla paistunut nuotioperuna (ihan vaan voin kera). Nam!


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti