tiistai 18. helmikuuta 2014

KAALILAATIKKO PEKONILLA MAUSTETTUNA



Viime viikonlopun ja tämän alkuviikon herkku: kaalilaatikko. Vaan ei mikä tahansa kaaliloota, vaan sellainen josta kaalin ja jauhelihan lisäksi löytyy myös pekonia ja täysmaitoa. Ai että oli herkullista! Ja vaikka kaalilaatikko on lähes poikkeuksetta HYVÄÄ, aina siitä meinaa alkaa maha vähän porisemaan. Mutta ei tämän laatikon kanssa. En tiedä oliko se se maito, vai luomukaali, vai luomupekoni vai pitkä haudutus, mutta jokatapauksessa tämä oli erittäin maistuvaa ja vatsaystävällistä. Alkuperäisen ohjeen poimin Valion arkistoista.

Pekonilla maustettu kaalilaatikko
n.1kg valkokaalia ohuina suikaleina
120g (Luomu)pekonia pilkottuna
400g hyvää jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1tl suolaa
muutama rouhaisu valkopippuria
1rkl kuivattua meiramia
2rkl siirappia
1dl puuroriisiä
8dl täysmaitoa (kyllä, sitä punaista)
Hauduta kaalisuikaleet kokoon suuressa kattilassa, pienessä tilkassa vettä. Sekoita välillä, valuta lopuksi.
Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää vielä sipuli ja paistele pehmeäksi. Lisää kaikki mausteet.
Sekoita riisi ja pekoni-jauhelihaseos kaalin joukkoon. Kaada uunivuokaan ja paista uunin alaosassa 150C-asteessa n.2 tuntia. Tarkoile puolukoiden tai puolukkahillon kera.

2 kommenttia:

  1. Kaalipataan olen välillä laittanut myös pekonia, mutta pitääpä muistaa myös laatikko ensi kerralla. Kiitos vinkistä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän mun chrome-profiilissa on vikana, kun ei näköjään mun omat kommentit tänne enää julkaistu lainkaan... Selaimen vaihto, jos nyt onnistuis! Kiitos sulle, tehdään vaihtarit ;)

      Poista