keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kesäsalaatteja kukka-ja parsakaalista

Kesällä maistuu salaatit ja tuleekin kokeiltua erilaisia kun raaka-aineet on niin hyviä. Tällä kertaa inspiraatio tuli Yhteishyvän Ruokaliittestä, mutta molempia muokattiin vielä ruokaisampaan suuntaan. Helppoja ja nopeita, lisukkeena tai sellaisenaan.


  
Kukkakaali-pekonisalaatti
1 kukkakaali
5 siivua Amerikan pekonia
1 ruukku jääsalaattia
½dl paahdettuja (ja suolattuja) auringonkukansiemeniä
Meillä lisänä oliiveja, joka on varma tapa saada Pikku E syömään.
Sitrusvinegretti
2rkl sitruunamehua
½dl oliiviöljyä
1tl juoksevaa hunajaa
pari rouhaisua mustapippuria
ripaus suolaa
Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä se melkein kypsäksi. Silppua pekoni ja paahda se pannussa (ilman lisärasvaa). Yhdistä salaatti, oliivit, siemenet, kukkakaali sekä pekoni laakeaan kulhoon. Valuta vinegretti päälle. Meillä tämä nautiskeltiin grillattujen kanafileiden (maustettu pelkällä suolalla ja mustapippurilla) sekä grillatun halloumin kera. Hyvä setti!!



Parsakaalisalaattia muokattiin enemmän. Alkuperäisessä oli salaatin joukossa aurinkokuivattuja tomaatteja ja kastikkeessa valmista vihreää pestoa. Tehtiin itse punaista pestoa aurinkokuivatuista tomaateista ja lisättiin kanasuikaleita joukkoon. Tosi hyvää!

Parsakaali-pastasalaatti

450g parsakaalia
250g pastaa (trofie oli tosi kiva)
10 retiisiä ohuina viipaleina
Rucolaa
reilu ½dl pestoa
250g broilerin suikaleita

Punainen pesto
1prk puolikuivattuja tomaatteja yrttiöljyssä
1-2 valkosipulin kynttä (meillä ne jotka lilluivat tomaattien yrttiöljyssä)
50g parmesaania
50g pinjansiemeniä
puoli ruukkua basilikan lehtiä
1,5-2dl öljyä
Tee ensin pesto. Sekoita kaikki ainekset esim sauvasekoittimella syvässä kulhossa.
Leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä se lähes kypsäksi. Ruskista kanasuikaleet pannussa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita siihen pesto. Lisää joukkoon parsakaali, retiisit, rucola sekä kana. Nauti heti.



Loppu pesto käytettiin Blankon lammaspastaan. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sekin, mutta kun ei tullut kuvaa otettua niin en kirjoita ohjetta tähän. Löytyy linkin takaa Hellun hellasta.

5 kommenttia:

  1. Kukkakaali-pekonisalaatti kuulosti todella hyvältä. Täytyy sitä kokeilla vielä tässä kesän aikana. :) Sopisikohan salaatin kanssa parmesaani tai jokin muu juusto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hyvää! Ja sehän on suorastaan karppi :) Pitäisköhän tänne lisätä myös low carb - tunniste?
      Parmesaani olisi varmaan hyvä lisä, miksei myös vaikka gouda tms. Meillä oli sivussa tuota halloumia ja se oli ainakin loistava yhdistelmä!

      Poista
  2. Löytyisi ainakin VHH-reseptit helpommin! :) Mutta karppaaminen nostattaa paljon tunteita nykyään, että en tiedä. Osa on vastaan ja osa kannattaa kiihkeästi.

    Ehkä mekin testataan tuota halloumia. :)

    VastaaPoista
  3. Löysin nyt ekaa kertaa blogiisi yhden toisen blogin kautta - ja olen iloinen että klikkasin tämän auki! Nätti sivusto ja kivoja ruokaohjeita, nopealla selailulla löytyi jo monta jotka menevät kokeiluun. Ihanaa kesää teille! terkuin, Hanna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla! Kiitos ihanasta kommentistasi :)
      Oikein hyvää kesän jatkoa myös sinulle!

      Poista