tiistai 16. kesäkuuta 2009

Arkistojen uumenista

Viime perjantaina alkoi äitiysloma, ja nyt pitäisi sitten mahdollisesti kuukauden verran olla omaa aikaa ihan reilusti. Kummasti kalenteri on täyttynyt heti vaikka mistä tapaamisista ja pikkuviisiteistä, ja mielessä pyörii kaikenlaisia askareita joita pitäisi tehdä, joten tiedä sitten kuinka paljon tätä ylimääräistä aikaa tässä sitten on. Tällä hetkellä ykköstehtävänä odottaisi keittiönkaappien siivous ja hyllyjen perälle unohtuneiden vanhentuneiden hiutaleiden yms. pois heitto, mutta sohva vei voiton, joten kirjoitellaan tässä hetki ennen muihin hommiin siirtymistä.

Bloggaamattomien ruokien kuvakansio on kasvanut jo luvattoman suureksi. Osa sapuskoista tuntuu aivan liian talviselta juuri nyt muistiin tallennettavaksi, joten tässä aurinkoinen kikhernekeitto viime syksyltä. Ihan 100-prosenttista varmuutta ei ole tarkoista määristä, mitä juuri tähän nimenomaiseen valokuvattuun keittoon tuli heitettyä, mutta eiköhän tämä aika lähelle mene. Se on edelleen muistissa, että todella maistuvaa tämä oli ja nyt kun asiaa tarkemmin miettii, luulen että tässä joutuu pian taas sopan keittoon!

Porkkana-kikhernekeitto
4-5 isohkoa porkkanaa pieninä kuutioina
1 iso sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2rkl oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
5-7dl vettä
1tlk kikherneitä
1-2tl hunajaa
1-2 maustemittaa cayennepippuria
ripaus muskottia
suolaa ja mustapippuria
persiljaa
Kuulota porkkanakuutioita ja sipuleita kattilassa kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää vesi ja liemikuutio ja keitä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä (20-30min). Huuhtele kikherneet siivilässä, lisää keittoon ja keitä vielä 5-10min. Mausta mieleiseksi ja tarjoile persiljasilpulla koristeltuna. Keiton voi myös halutessaan soseuttaa ja pyöristää kermalla tai tuorejuustolla pehmeämmäksi.

4 kommenttia:

  1. oikein leppoisaa äitiyslomaa! elätte ihanaa odotuksen aikaa...kaikkea hyvää "suureen koitokseen"!

    kikherneet (ruokablogiasiaan palatakseni ;) eivät ole meille maistuneet, mutta josko tällä taas kokeilisi...hmmm...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hyppis! Odotus on kyllä maistunut oikein hyvin, ihan mielellään tätä vielä hetken jatkaa =)

    Meilläkään mies ei ole kikherneistä järin innostunut, mutta vähittellen näyttävät uppoavan aina paremmin. Hyvä niin, sillä kuuluvat omiin suosikkeihin, napostelen niitä aina myös suoraan purkista sellaisenaan :D
    Jos tämä soppa on liian kikherneinen, niin miehelle ainakin maistuu tomaattikeitto, jossa on muiden papujen seassa kikherneitä. Siitä voisi olla helppo aloittaa :)

    VastaaPoista
  3. Rentouttavaa ja mukavaa äitiyslomaa siulle :) Tämä keitto vaikuttaa ihanan kevyeltä ja täyteläiseltä. Tykkään kovasti kikherneitä, joten veikkaan että veisi miun kielen mennessään!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Insanity! Täysrentoutuminen on maistunut hyvin - ehkä liiankin, kun kokkaukset, tietokoneet yms ovat jääneet lähes kokonaan kuviosta pois...
    Kunnon kikherneloverille (kuten mulle) tämä keitto maistuu täydellisesti :)

    VastaaPoista