torstai 27. marraskuuta 2008

Savuista kanaa ja pinaattirisottoa

Tätä ruokaa teimme jo muutama viikko sitten ja nautimme siitä kovasti. Olemme useinkin savustaneet kalaa savustuspussissa ja se on aina onnistunut mainiosti. Savunmaku on selkeä ja miellyttävä, vaikka tietenkin eroaa oikean savustuspöntön tuotoksista jonkin verran. Kerrostalossa ja sähköuunissa tämä vain on ainoa tietämämme mahdollisuus, eikä lainkaan huono sellainen. Sen verran vahva savuisuus pussissa tosin on, että kun pussin avaa paiston jälkeen, huoneistossa savua voi tuoksutella jopa muutaman päivän ajan savustuksen jälkeen jonkinmoisesta tuuletuksesta huolimatta... Jos sitä ei kammoksu, niin savustuspusseja voi lämpimästi suositella savuaromien ystäville.

Tällä kertaa emme siis kuitenkaan savustaneet kalaa vaan broileria. Törmäsimme tähän mielenkiintoiseen reseptiin Iltalehden ruokasivuilla, ja se päätyi samantien löytymisen jälkeen kokeiluun. Pinaattirisotto on muunnelma aiemmin valmistamastamme sitruunarisotosta, nyt lisämakuna sitruunankuoren sijaan -pinaatti. Hyvää oli sekin ja sopi savulinnun kanssa erinomaisesti.

Savubroileri
Broilerin rintafileitä syöjien mukaan
n. 1rkl tuoretta timjamia /file
n. ½tl raastettua sitruunankuorta /file
Suolaa
Mustapippuria
Leikkaa rintafileisiin taskut ja täytä ne timjamilla ja sitruunankuorella. Voit puristaa mukaan myös hieman sitruunamehua ja rouhaista vähän pippuria. Hiero lihojen pintaan suolaa ja pippuria. Ruskista fileet kuumalla pannulla molemmin puolin ja laita ne savustuspussiin. Savustuspussi kertoo että savustus ei lähde kunnolla käyntiin ellei alkulämpö ole vähintään 250C astetta, joten laita pussi ensin 250C asteiseen uuniin. Tiputa lämpöä 5-10 minuutin jälkeen ja jatka paistoa 180C asteessa kunnes 15-20min on täynnä. Voit myös laittaa paksuimpaan fileeseen paistomittarin, kana olisi ohjeen mukaan valmis kun mittari näyttää 68C. Ota pussi uunista ja anna vetäytyä 5-10 minuuttia.

Pinaattirisotto
2 shalottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2rkl oliiviöljyä
n. 1,5dl risottoriisiä
n. 5dl kasvislientä
4-5 palaa pakastepinaattia
Pari rouhaisua mustapippuria
1rkl sitruunamehua
n.1dl parmesaania raastettuna
1rkl voita
Laita öljy kattilaan ja kuulota sipuleita miedolla lämmöllä hetki. Lisää riisit joukkoon, ja kuulota kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää n. 1dl kasvisliemestä. Keitä kunnes neste on melkein haihtunut ja lisää taas desi lientä. Jatka kunnes riisi on kypsää (al dente), tähän menee n.15-20 min. Tipauta joukkoon viimeisen kasvisliemidesin kera pinaattipalat. Mausta mustapippurilla sekä sitruunamehulla ja ota pannu liedeltä. Sekoita lopuksi parmesaaniraaste sekä voi risottoon.

4 kommenttia:

  1. Hehe :D No löytyikö tekotarpeet ilta-ateriaan? ;)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on ihan mielettömän herkullisen näköinen annos! :) Kauniisti koristeltunakin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Insanity! Herkullista se olikin. Ja kerrankin jäi noita heiniä kunnolla yli koristelutarpeisiinkin :)

    VastaaPoista